150 döda i bomber i Irak
Av TT-Reuters
Först publicerad: 7 juli 2007 15:32, Senast uppdaterad: 7 juli 2007 17:19


Minst 150 människor har mist livet i bombattentat i Irak det senaste dygnet. 105 människor miste livet i en by utanför staden Tuz Khurmato norr om Bagdad på lördagen, när en bilbomb exploderade vid ett marknadstorg fullt med folk. Fem personer hade rapporterats saknade och över 250 sades ha skadats.

 
BAGDAD. Inkringliggande hus störtade samman av explosionen och splitter dödade människor på flera hundra meters avstånd. Fler offer för bomben döljs sannolikt under de raserade byggnaderna.
Invånarna i byn uppgavs till största del bestå av shiitiska turkmener.
 

 

 

 

 

 

Bomb i Irak dödade minst 115

Minst 115 människor miste livet i en by utanför staden Tuz Khurmato i norra Irak på lördagsmorgonen, när en lastbil med sprängmedel exploderade vid ett marknadstorg.

Publicerad den 7 juli 2007 16:49

Ett dussintal bostäder och affärer störtade samman och splitter dödade människor på flera hundra meters avstånd. Ytterligare 250 skadades i sprängdådet.
- Enligt rapporter som vi har fått har 115 personer bekräftats döda, fem saknas och cirka fem personer har samlats ihop i form av lösa kroppsdelar. Runt 40 bostäder, 20 affärer och tio fordon har förstörts, sade en lokal befattningshavare och tillade att alla offer var civila.

"Det värsta dådet på länge"

Iraks premiärminister Nuri al-Maliki kallade enligt nyhetsbyrån AFP attentatet ett "avskyvärt brott". Lördagens sprängdåd är det värsta sedan den 18 april, då 190 människor dödades i samordnade bilbomber i Bagdad.
Byns invånare uppgavs till största del utgöras av shiitiska turkmener.
I Bagdad dödades tre människor, enligt vissa källor sex, och ett tiotal skadades när en bilbomb detonerade vid en vägspärr på lördagen.
Natten mot lördagen utplånades en hel familj på sju personer när en granat träffade taket de sov på. Den svajiga elektriciteten gör att luftkonditioneringen i Bagdad inte fungerar och många söker därför nattlig svalka på taken.

TV4

 

 

 

 

 

 

Lördag den 15 juli 2006 skedde ett fegis attack mot irakiska turkmenska frontens  ledare Saadettin Ergec .

Attacken var i staden Kirkuk  centralt , det var en bil med bomber placerad på vägen när turkmenernas ledares konvoj passerade denna bilen detonerade bomberna i bilen . Tack och lov ingen dog ,fyra vakter skadades .

Vi turkmener fördömer sådana aktar mot oss. Med anledning till 47 år memorandum till turkmenernas martyrer vi har sorgliga dagar som påminnelse på fiendes akt mot oss och vi sörjer  våra martyrernas familjer

 

 

 

TUZHURMATU                 2006-07-16

 

En självmords bombare attackerade en turkmensk kafeteria i centrala turkmenska staden Tuzhurmatu den 16 juli 2006  på kvällen  . 25 Turkmener dog i denna fega meningslösa attacken och många skadade .

Turkmener är måltavla för terror nu mera .